vrijdag 27 november 2015

Die sloeberpieten toch...

Sinterklaas heeft een groot probleem. Al het speelgoed in de speelgoedfabriek is tot leven gekomen. Daar zit ons verstrooide toverpiet wellicht voor iets tussen... Véél tijd om orde op zaken te stellen is er niet meer. Zes december is namelijk niet zo ver meer weg. Gelukkig schieten 
Postpiet en Inpakpiet snel ter hulp. Zij trachten de tot leven gekomen poppen, auto's dino's, robots, ... te pakken. 

Inpak- en Postpiet slagen erin heel wat speelgoed te pakken. Maar de speelgoedfabriek is zó groot, het is onmogelijk voor de twee flinke pietjes al het speelgoed te pakken. Toverpiet wordt op het matje geroepen bij de Sint, hij moet z'n beste toverspreuk uit zijn pietenmuts halen, en al het speelgoed weer omtoveren.  Gelukkig slaagt hij erin... Oef, dat was nipt! 

Sinterklaas haalt met een opgelucht hart adem. Na zo een spannende en vermoeiende dag kan hij wat rust wel gebruiken. Sint dooft de lichten van de ontzettend grote speelgoedfabriek. 
Maar... wat hij niet weet, is dat enkele sloeberpietjes de speelgoedfabriek zijn binnen geglipt. Zij willen dat fantastische speelgoed wel eens uittesten voor alles de deur uitgaat. De sloeberpietjes zien geen steek! Ojéé, zullen zij de uitgang van de speelgoed fabriek wel vinden zonder tegen het speelgoed en elkaar aan te lopen? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten